Suroviny
- 400 g polohrubé mouky
- 1 lžička soli
- 3 vejce
- 200 ml vody
- osolená vřící voda
- 2 polévkové lžíce másla
- 1 ks středně velké cibule
- 200 g sýra – Bergkäse, výborný je také český pivní sýr
- petrželová nať nebo pažitka
Pro milovníky halušek tu máme rakouskou verzi se sýrem z Pinzgau.
Nejprve si uděláme těsto na noky. Do mísy dáme polohrubou mouku, sůl a promícháme. Přidáme vajíčka, studenou vodu a pořádně zamícháme. Těsto nemusí být moc husté, aby šlo dobře protlačovat sítem na halušky. Necháme jej nyní 20 minut odpočívat.
Do osolené vařící vody protlačujeme malé halušky. Když vyplavou na povrch, necháme je ještě 2-3 minuty povařit. Poté je scedíme a v cedníku propláchneme studenou vodou.
Nyní na másle necháme zesklovatět cibulku – ve větší nádobě – a za stálého míchání do ní vmícháme na kostičky nakrájený sýr, tak aby se roztékal. Nyní do této hmoty přidáme halušky, aby se dostatečně obalily cibulovo sýrovou směsí a necháme prohřát. Na talíři ozdobíme náš výtvor nadrobno nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.
V Rakousku samozřejmě se recept podle různých regionů odlišuje, tenhle recept se používá v kraji Pinzgau, tedy v místě kolem Kaprunu, Zell am See. Experimentovat můžete s různými druhy sýrů, raději aromatických smraďáčků, aby kasnocky měly ten správný šmak. Též se někdy do hotového pokrmu vmíchá domácí kysaná smetana a kasnocky se zapékají do zlatova v troubě.
Podívejte se do našeho kalendáře na aktuální obsazenost a pošlete nám nezávaznou poptávku na rezervaci skrze formulář nebo na e-mail apartmanaustria@seznam.cz.
Objevte nejkrásnější místa Rakouska s pohodlným ubytováním. Apartmán pro 1-5 osob v apartmánovém domě nedaleko Kaprunu je na perfektním místě nejen pro zimní, ale i letní rekreaci.
Jsme partnery programu Benefit Plus.