Tyrolské špekové knedle
Tyrolské špekové knedle jsou v celém Rakousku velmi oblíbené. Podávají se v polévce (vývaru), jako příloha k zelí nebo k různým masům. V Rakousku bývají nejčastěji nazývány „Speckknödel“ nebo jednoduše „Knödel“.
Postup
Rohlíky nakrájíme na kostičky, vložíme do misky a navlhčíme mlékem. Slaninu a špekáčky nakrájíme na drobné kostičky a přidáme do misky k rohlíkům.
Přidáme půl lžíce másla, 5 lžic hladké mouky a 4 celá vejce. Nakonec přisypeme ještě petržel a pažitku podle chuti (můžete přidat více, knedlíky pak budou hezky barevné).
Namočenýma rukama vytvarujeme přibližně 10 stejně velkých knedlíků. Knedlíky vaříme ve slané vodě 10 minut. Hotové knedlíky mají být na povrchu hladké a uvnitř kypré.
Další rakouské recepty
Kaspressknödel – knedlíčky se sýrem nejen do polévky
Kaspressknödel – knedlíčky se sýrem nejen do polévky Máte rádi polévky? Pak vyzkoušejte tuhle typickou rakouskou pochoutku! Na svahu za 6,50 Eur za porci, doma ...
Přečíst
Tyrolský Gröstl
Tyrolský Gröstl Tyrolský Gröstl je tradiční rakouské jídlo na pánvi, které je obvykle vyrobené z vařených brambor a nakrájených kousků hovězího nebo vepřového masa. Suroviny ...
Přečíst
Recept na úžasný Germknödel
Recept na úžasný Germknödel Jako další recept jsme si pro vás připravili pravý rakouský Germknödel. Jedná se velký kynutý knedlík, který je plněný povidly a ...
Přečíst