Suroviny
- 600 g brambor
- 2 lžíce oleje
- 1 velká cibule
- 250 g hovězího nebo vepřového vařeného masa, použít můžete také uzeninu, anglickou slaninu, cokoliv dům dá
- sůl
- pepř
- 1 polévková lžíce nasekané petržele
- majoránka
Tyrolský Gröstl je tradiční rakouské jídlo na pánvi, které je obvykle vyrobené z vařených brambor a nakrájených kousků hovězího nebo vepřového masa.
Uvařte brambory, oloupejte a nechejte vychladnout. Nakrájejte je na plátky. Maso nakrájejte nahrubo, cibuli najemno. Ve velké pánvi zahřejte olej osmahněte v něm cibuli, jen aby zesklovatěla. Nyní přidejte maso, chvíli opékejte, přidejte brambory a dále opékejte až jsou zlatavé a křupavé.
Osolte, opepřete a ochuťte majoránkou. V jiné pánvi si připravte volské oko, které podáváte s jídlem.
Jako další doplněk se hodí zelný salát nebo zeleninový salát.
Podívejte se do našeho kalendáře na aktuální obsazenost a pošlete nám nezávaznou poptávku na rezervaci skrze formulář nebo na e-mail apartmanaustria@seznam.cz.
Objevte nejkrásnější místa Rakouska s pohodlným ubytováním. Apartmán pro 1-5 osob v apartmánovém domě nedaleko Kaprunu je na perfektním místě nejen pro zimní, ale i letní rekreaci.
Jsme partnery programu Benefit Plus.